Haaste # 43

UNOHTUMATON PÄIVÄ / Ella Eliisa

Vaikka ensimmäiseksi tulisikin mieleen jotain hyvin perinteistä, mikä muu päivä voisi olla ikimuistoinen? Tieto opiskelupaikan saamisesta tai ylennys työpaikalla? Ensimmäisen oman asunnon avaimien luovutus? Ajokortin saaminen tai ensimmäisen oman auton ostaminen? Ammatillinen saavutus tai läpimurto tutkimuksessa? Oman idolin tai julkkiksen tapaaminen? Pitkäaikaisen haaveen toteutuminen tai yllättävältä taholta tullut tunnustus? Ehkä jopa lottovoitto sanan varsinaisessa merkityksessä? Haluat muistaa päivän aina, mutta se ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen unohtumattomasta päivästä puhuttaessa.

Mun unohtumaton päivä on niin epätavallinen, että lieneekö se monen mielestä edes sopiva haasteeseen. Nimittäin viime vuoden lopulla sain vihdoin melkein vuoden tihrustamisen jälkeen uudet lasit ja samalla uuden lookin. Olin niin väsynyt siihen, etten näe koulussa taululle edes etupenkistä, en nää liikennemerkkejä tai viittoja jne. Päätin sitten, että jostakihan ne rahat on laseihin löydyttävä, ettei tämä mitään elämää ole kun jatkuvasti on pää kipeä. Muistankin tuota päivää ilolla aina koulussa kun voin istua takapenkkiin huoletta. Minulle siis unohtumaton päivä, ainakin siihen asti, kun nämäkin lasit "menee vanhaksi" ja täytyy taas alkaa haaveilemaan uusista.

Lookista tykkäsin kovasti, kun optikko ei enää suositellut hengettömiä niin oli pitkin hampain pakko suostua ns. tavallisiin kehyksiin. Mutta kappas, tuli ilmettä kasvoille ja tykkään kovasti.

Ja on ne taas suorassa, kuvaaja on ollu vino.